Channel

People

Георги Иванов: “Срам ме, че толкова време бях пасивен наблюдател”

Vladimir Tsvetkov, CTO (l) and Georgi Ivanov, CEO (r) of Noble Hire © Trending Topics Bulgaria
Vladimir Tsvetkov, CTO (l) and Georgi Ivanov, CEO (r) of Noble Hire © Trending Topics Bulgaria

Георги Иванов, основател на Noble Hire, стартъп, разработващ платформа за немане на висококвалифицирани тех кадри. 

 

“Срам ме е.

Не от Бойко или Гешев, нито пък от Пеевски или Доган. Срам ме е от мен самия, че толкова време бях пасивен наблюдател на целия този процес. Срам ме е, защото не се опитах да направя нещо, въпреки че много добре виждах какво се случва както с “избора” на Гешев, така и с превземането на националните ни телевизии БНТ и Нова. Срам ме е от аудио записите, от които разбрахме, че министър-председателят ни е “е*ал с 200” европейските лидери. Срам ме е, че не протестирах на площада, когато природозащитниците или полицаите протестираха.

Срам ме е, че от страх да не направят нещо на фирмата или семейството ми дори във фейсбук не смеех да напиша мнението си, камо ли да изрека имената на мафиотите, които ни управляват.

Е, стига вече страх! Стига вече срам! Тези времена приключиха!

Протестите в защита на президентската институция през последните два дена безапелационно доказаха, че #ГражданскоОбществоИма! И ви уверявам, че от това най ги е страх. ОБЕДИНЕНИ ГРАЖДАНИ. Също така ви уверявам, че протестите няма да спрат докато всеки един от горепосочените не си получи заслуженото, а именно #ОставкаИЗатвор!

Моите почитания за тези достойни за уважение българи – адв. Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и проф. Велислав Минеков, които се отзоваха първи пред президентството, за да защитят честта на институцията и поведоха гражданския протест срещу мафията.

Моите уважения и за малкото останали истински медии и журналисти, които имат смелостта да казват истината, въпреки репресиите.

Ще си върнем държавата, драги сънародници, бъдете сигурни в това! Заради децата ни и техните деца. В това ли ще ги оставим да живеят?!

Не знам за вас, но аз повече като страхливец отказвам да живея!

До довечера! Знаете къде. #МутриВън!

Go to:

Read full Article