Channel

People

позиция

Ивайло Иванов: “Протестът е, за да могат честните и стойностните хора да имат равен старт”

Ivaylo Ivanov, founder iuvo ©Iuvo-group
Ivaylo Ivanov © private archive

Ивайло Иванов е финтех предприемач, успешно развил няколко проекта на европейския пазар.

“Нека не позволяваме на мас-“медиите” в България да подменят историята, докато тя се случва!

Протестът НЕ Е в подкрепа на президента, НЕ Е против турското самосъзнание на част от българите. Не е първа, втора, десета част на “сценария”. Протестът е против корупцията, беззаконието, непотизма, несправедливостта и всеобхватното просташко, но затова пък нагло отношение на едно впило се като кърлеж жалко и срамно управление.

Аргументът “най-малкото зло” е за страхливите и малодушните. Държавата ни е на хранилка на Европа от 13 години. ПЧИ са на историческо дъно. Но „сценаристът“ всеки ден се праска с магистрала и половина за 10 години. И като го питали за корупцията, свалял еврокомисарите в метрото. Окупира по три пъти на ден ефира с терапевтичните си монолози как правел всичко „от душа“. Последно толкова патос по телевизията имаше, когато се разбра, че Есмералда е бременна. Тити Папазов да си води записки.

Позволява си да плаши с икономическа, с хуманитарна криза, ако дойдел друг на власт. Май най-после ги стигнахме американците.

А в същото време цяла България слуша просташкия изказ и комплексарския начин на мислене в личните разговори с институции и бизнесмени за пращане и спиране на проверки. Съвсем несвързан въпрос: Тука с Вальо и Мишо седим на по Бира и се питаме как точно прокуратурата дефинира „търговия с влияние“?

И докато е кристално ясно, че от ситуацията се възползват ред заинтересовани страни на лов за соколи и прасета, желанията на гражданите също са кристално ясни: равенство пред закона, свобода на словото, свобода на избора. Санитарният минимум за една демократична държава.

Протестът е за да могат честните и стойностните хора да са сигурни, че ще имат равен старт, че ще могат да се изразяват и да градят мечтите си свободно и че ще получават заслуженото на база труда и таланта си. Нищо подарено, нищо харизано, нищо договорено под масата – просто шанс да построим България такава, каквато може да бъде!

Go to:

Read full Article