Channel

People

Саша Безуханова: “С експертност и почтеност в управлението България може да бъде държава с модерна икономика”

Sasha Bezuhanova, local angel investor, a former senior executive at HP and co-founder of non-governmental organization MOVE.BG is the first Bulgarian board member in EIT ©MOVE.BG
Sasha Bezuhanova, local angel investor, a former senior executive at HP and co-founder of non-governmental organization MOVE.BG is the first Bulgarian board member in EIT ©MOVE.BG

Саша Безуханова е основател на тинк-танка MOVE.BG, който беше започнат по време на протестите през 2013 с идеята да обедини хората с градивни идеи и желание за промяна през иновации. 

“Искам да живея в България”

– днес това е колективната заявка на хората, които знаят в каква България искат да живеят. На хората, които имат таланта и подготовката да избират дали да са тук или да развиват идеите си и раждат децата си на друга земя.

Ние знаем, че ‚Белият автобус‘ още пътува и политическият инженеринг е в ход, но той не може да спре и овладее автентичната енергия на стотиците хилядите осъзнати за промяна, решени да я осъществят.

В света тече процес на Нов Ренесанс и той има неизбежно своите проекции в България . Негови носители са дигиталните предприемачи, които създават днес фундамента на модерната икономика на бъдещето, авангардните артисти, модерните учители, учените – експериментатори, застъпниците за живот с уважение към природата, всички почтени градивни хора, които с ежедневните си приносни усилия създават алтернативата на препъващото ни статукво и разширяват пътя за градивно развитие на България.

Има много работа за да заработят системите в държавата ни и да се възстанови доверието на хората. Нужни са последователни и многопланови усилия за промяна на портрета на България от най-бедна и изоставаща в държава с авторитет и фактор в Европейския процес.

Предпоставките са налице и хората, които могат да го постигнат са тук. С експертност и почтеност в управлението България може да бъде държава с модерна икономика, гравитационен център в региона и място за щастлив живот.

Вярвам, че уроците от 1989 и 2013 са научени и попътният вятър на голямата трансформация в света ще открие нови хоризонти пред България – домът, в който искаме да живеем. Случващото се днес е стъпка в градежа.

Go to:

Read full Article