People

Саша Безуханова: “С експертност и почтеност в управлението България може да бъде държава с модерна икономика”

Sasha Bezuhanova, local angel investor, a former senior executive at HP and co-founder of non-governmental organization MOVE.BG is the first Bulgarian board member in EIT ©MOVE.BG
Sasha Bezuhanova, local angel investor, a former senior executive at HP and co-founder of non-governmental organization MOVE.BG is the first Bulgarian board member in EIT ©MOVE.BG
Startup Interviewer: Gib uns dein erstes AI Interview Startup Interviewer: Gib uns dein erstes AI Interview

Саша Безуханова е основател на тинк-танка MOVE.BG, който беше започнат по време на протестите през 2013 с идеята да обедини хората с градивни идеи и желание за промяна през иновации. 

“Искам да живея в България”

– днес това е колективната заявка на хората, които знаят в каква България искат да живеят. На хората, които имат таланта и подготовката да избират дали да са тук или да развиват идеите си и раждат децата си на друга земя.

Ние знаем, че ‚Белият автобус‘ още пътува и политическият инженеринг е в ход, но той не може да спре и овладее автентичната енергия на стотиците хилядите осъзнати за промяна, решени да я осъществят.

В света тече процес на Нов Ренесанс и той има неизбежно своите проекции в България . Негови носители са дигиталните предприемачи, които създават днес фундамента на модерната икономика на бъдещето, авангардните артисти, модерните учители, учените – експериментатори, застъпниците за живот с уважение към природата, всички почтени градивни хора, които с ежедневните си приносни усилия създават алтернативата на препъващото ни статукво и разширяват пътя за градивно развитие на България.

Има много работа за да заработят системите в държавата ни и да се възстанови доверието на хората. Нужни са последователни и многопланови усилия за промяна на портрета на България от най-бедна и изоставаща в държава с авторитет и фактор в Европейския процес.

Предпоставките са налице и хората, които могат да го постигнат са тук. С експертност и почтеност в управлението България може да бъде държава с модерна икономика, гравитационен център в региона и място за щастлив живот.

Вярвам, че уроците от 1989 и 2013 са научени и попътният вятър на голямата трансформация в света ще открие нови хоризонти пред България – домът, в който искаме да живеем. Случващото се днес е стъпка в градежа.

Advertisement
Advertisement

Specials from our Partners

Top Posts from our Network

Powered by This price ticker contains affiliate links to Bitpanda.

Deep Dives

Europe's Top Unicorn Investments 2023

The full list of companies that reached a valuation of € 1B+ this year
© Behnam Norouzi on Unsplash

Crypto Investment Tracker 2022

The biggest deals in the industry, ranked by Trending Topics
ThisisEngineering RAEng on Unsplash

Technology explained

Powered by PwC
© addendum

Inside the Blockchain

Die revolutionäre Technologie von Experten erklärt

Podcast: Mit den smartesten Köpfen im Gespräch

Der Podcast von Trending Topics
© Shannon Rowies on Unsplash

We ❤️ Founders

Die spannendsten Persönlichkeiten der Startup-Szene
Tokio bei Nacht und Regen. © Unsplash

🤖Big in Japan🤖

Startups - Robots - Entrepreneurs - Tech - Trends

Continue Reading