Channel

People

позиция

Дойчин Йорданов: “Време е крехките европейски ценности, носени от младото неопорочено от прехода поколение, да вземат превес”

Дойчин Йорданов е бил част от създаването на ключови технологични проекти от България по времето си в SAP и VMware, след което основава технологичната компания DataStork, която неотдавна беше придобита от водещ доставчик на cloud услуги в Европа.
Обичам да се наслаждавам на  великолепните стари сгради у нас. Фасади с изящни скулптори и орнаменти напомнящи на Виена или Милано. Архитектура носеща гордостта на обединената българска държава, бизнес и европейска принадлежност. Замислих се над годините 1908 – 1918 изписани от нашите предци, като спрял часовник на един отминал подем.
Пред същите тези сгради днес, отново 30г след нашето последно освобождение,  хората излязоха на протест, без деление на леви и десни, фоби и фили, обединени, да заявим гордо, че няма повече да толерираме погазването на демократичните устои, рекетирането на бизнеса и унищожаването на природата.
Часовникът на подема тик-така отново. Време е крехките европейски ценности, носени от младото неопорочено от прехода поколение да вземат превес. Да заменим яденето на асфалт и еврофондове, с образование и предприемчивост, старите муцуни от прехода, с млади професионалисти учели се в  световни университети и компании.
Време е за промяна на модела, за да има тук бъдеще за нашите деца и се наслаждават след време на построеното от нас

Go to:

Read full Article