Cohones with Vision: Сандо и Chilli Hills

© Cohones Brewery

Сандо е 100% натурален, без съдържание на консерванти и оцветители лют характер, който оставя ярко и силно впечатление още от първата среща, първия разговор и разбира се – първото вкусване на Chilli Hills. Той е човек с мисия да направи лютата култура в България по-богата и разнообразна и за целта отглежда над 55 вида чушки от цял свят в бутикова ферма в село Кокалане. От любовта към тях се раждат уникалните люти сосове, пасти, маринати и много други разнородни продукти, които вече се предлагат и извън България. Но за повече пикантни подробности трябва да прочетеш интервюто ни:

Как се роди идеята за Chilli Hills?

След дълги години живот извън България, реших да се завърна на едно условие – да живея извън града и да се занимавам с отглеждане на истинска храна. Така и стана. Прибрах се и купих имот с голям двор в село Кокаляне. Започнах да отглеждам всякакъв вид плодове и зеленчуци като акцентирах на голямата ми страст и любов – лютите чушки.

В един момент те започнаха да дават много плод и аз започнах експерименти в създаване на различни рецепти. В същия момент, в пазара имаше огромна ниша за качествен, роден и натурален продукт, базиран на лютото.

Мастерирах три вида люти соса с различна сила на лютивост, вкус и чушки използвани в рецептите и реших да ги пусна в продажба. По това време вече бях измислил име на имението си – “Chilli Hills” (защото живеехме на хълмовете и гледахме люти чушки), така че когато бяхме готови с рецептите имахме и име на марката. Помня първия път – готвехме на един фестивал на крафт бирата и изкарахме първата си серия сосове за продажба. Прие се изключително добре и за два дни продадохме цялата си стока. Тогава разбрахме, че може би имаме нещо, което си заслужава да бъде развито.

Какво работеше, преди да го стартираш? 

Дълги години работех в сферата на екстремните спортове. В Англия бях част от екипа на европейското списание за скейтборд – Кингпин. Обикалях цял свят и отразявах различни места и събития. След това стартирах собствена марка за скейтбордове – Virus skateboards и така още 12 години.

Какъв беше първият ти фейл? 

Не бих го нарекъл фейл, но когато се отдадох изцяло на марката си за скейт и в един момент усетих, че няма какво повече да дам, почувствах, че няма смисъл да върша нещата машинално.

Кой ти помогна да се изправиш?

Спрях, огледах се и реших да сменя посоката на развитие на 180 градуса. От урбанистичната среда в която работех, преминах в земеделие – две тотално противоположни точки.

Кое е най-обезкуражаващото нещо, което си чувал?

Няма да стане. Не може да стане. Няма смисъл да опитваме.

Какъв е следващият риск, за който имаш cohones да поемеш? 

В сферата на производител бих инвестирал значителен капитал в нашия бранд за покоряване на повече и повече пазари. Бих инвестирал и повече в земеделие.

В един даден момент бих се захванал и с развиване на нов продукт в друга сфера като предизвикателство.

Aко твоят стартъп (историята му) беше филм, как щеше да се казва?

Семката, която покори света / the seed that conquered the world

Advertisement
Advertisement
Das Cover von Ausgabe 2. © Visnjic / Trending Topics

Specials from our Partners

Top Posts from our Network

Powered by This price ticker contains affiliate links to Bitpanda.

Deep Dives

Europe's Top Unicorn Investments 2023

The full list of companies that reached a valuation of € 1B+ this year
© Behnam Norouzi on Unsplash

Crypto Investment Tracker 2022

The biggest deals in the industry, ranked by Trending Topics

Russia vs. Ukraine

#EuropeansAgainstWar
ThisisEngineering RAEng on Unsplash

Technology explained

Powered by PwC
© addendum

Inside the Blockchain

Die revolutionäre Technologie von Experten erklärt

Podcast: Mit den smartesten Köpfen im Gespräch

Der Podcast von Trending Topics
© Shannon Rowies on Unsplash

We ❤️ Founders

Die spannendsten Persönlichkeiten der Startup-Szene
Tokio bei Nacht und Regen. © Unsplash

🤖Big in Japan🤖

Startups - Robots - Entrepreneurs - Tech - Trends

Continue Reading